Brain Gym®

Dennisons

La kinesiologia educativa va sorgir en els anys 80 quan Paul Dennison, doctorat en Pedagogia, van entrar en contacte amb John Thie (creador de Toc per a la Salut). Paul desenvolupà una nova línia de kinesiologia per ajudar a persones amb dificultats d’aprenentatge.

Aquesta es basa en els principis de Toc per la Salut, la psicologia de l’aprenentatge i les seves propies investigacions desenvolupades tant en l’ Universitat de Southern California com en el centre d’aprenentatge Valley Remedial Group.

Al llarg de tots aquests anys, Paul ha rebut el recolzament de la seva muller Gail, que com a ballarina ha aportat la seva visió artística a més de la seva experiència com a instructora de Toc per a la Salut.

Què és Brain Gym®?

Brain Gym és un conjunt d’activitats i exercicis que ens ajuden a potenciar les nostres habilitats de coordinació i capacitats intel·lectuals.

Al llarg de la nostra vida ens trobem constantment en situacions on hem d’aprendre a: fer els exercicis de l’escola, a realitzar el nostre treball, conduir, cuinar, comunicar-nos amb la nostra parella o fills, fer la declaració de la Renta …..I segur que haurem pogut observar que unes coses ens resulten fàcils i d’altres en canvi ens representen un esforç.  En això té un paper molt important el nostre cervell, i un concepte descrit en Brain Gym com connexions neuronals. Amb els diferents exercicis i activitats que ens proposa Brain Gym pretenem activar aquestes connexions i alliberar-nos dels possibles bloqueigs que puguem tenir.

Què ens aporta Brain Gym®?

El principal objectiu de Brain Gym es facilitar-nos el procés d’aprenentatge.

Amb l’experiència de la seva pràctica s’han pogut observar els següents resultats:

 • Desenvolupament de la coordinació de diferents sentits del cos com la visió o l’audició.
 •  Perfeccionament d’habilitats com la lectura, escriptura, llenguatge, …
 • Millora de  la capacitat de concentració i la memòria.
 • Major coordinació física i equilibri.
 • Desenvolupament de la capacitat d’organitzar.
 • Major rendiment escolar, esportiu, artístic, …
 • Compliment d’objectius acadèmics, professionals o personals.
 • Major consciència cos-ment.
 • Desenvolupament personal.
 • Actituds positives davant de situacions d’estrès.
 • Millora en les relacions (escola, treball, família, …)
 • Perfeccionament de les habilitats oculomotores.

A qui va dirigit?brain_gym1

En el seu origen els Dennison van desenvolupar el mètode per a persones amb dificultats d’aprenentatge (dislexies, hiperactivitat, TDAH…) Encara que al llarg dels anys s’ha pogut comprovar com aquest mètode ens pot ajudar a tots, en les diferents fases i àrees de l’aprenentatge.

 Als nens els ajuda a millorar l’atenció, la concentració,, la memòria, a augmentar la seva autoestima i a millorar les seves relacions tant amb els companys de classe com amb la família i altres grups socials.

Als adults els ajuda en les entrevistes de feina, a parlar en públic, i en les seves relacions laborals i familiars.

A les persones grans les ajuda a reforçar les seves habilitats com la motricitat, la memòria i la concentració.

També podem trobar els seus beneficis en àrees com l’esport de competició on la integració cos-ment és molt important. Sens dubte,és un mètode per a totes aquelles persones que vulguin millorar en qualsevol tipus d’aprenentatge.

Quina estructura té la formació?

La formació de Brain Gym® està regulada internacionalment per la Fundació de Kinesiologia Educativa.

El curso bàsic és el Brain Gym 101, i es requereix realitzar-lo dues vegades dintre de la formació bàsica per a ser consultant o instructor de Brain Gym. Podeu consultar els apartats corresponents per a més informació.

BG

Brain Gym® es una marca registrada de la Fundación de Kinesiología Educacional

1575 Spinnaker Dr., Suite 204B, Ventura, CA 93001, Estados Unidos de America

 

 
 Curs Brain Gym 101

 Blocs de Construcció del aprenentatge